"Legyetek a remény emberei!"

XV. Munkácsi Ifjúsági Találkozó

2010. május 7., 10:00 , 486. szám

A Munkácsi Római Katolikus Egyházmegyében május 1-jén került megrendezésre a XV. Munkácsi Ifjúsági Találkozó, melynek mottója "Legyetek a remény emberei!" volt. A Munkácsi Szent Márton Római Katolikus Székesegyházban megtartott találkozón több mint kétszáz fiatal vett részt az egyházmegyéből Ungvártól Técsőig.

A nap első felében előadásokra és kiscsoportos beszélgetésekre került sor. Meghívott előadó Szűcs Balázs, a piliscsabai Pázmány Péter Katolikus Egyetem lelkésze volt, aki a találkozó mottója kapcsán osztotta meg léleképítő gondolatait a fiatalokkal.

A délután folyamán különböző műhelyfoglalkozások zajlottak. Ezek között volt a Gyertyafantáziák nevet viselő foglalkozás, melyet Németh Edit magyarországi hitoktató vezetett. Ezen a foglalkozáson a fiatalok különböző mintákat készíthettek gyertyákon. Ezenkívül a résztvevők megalkothatták közösségük vagy otthoni egyházközösségük címerét is. Volt játszóház és táncház is. A műhelyfoglalkozások után a Técsői Ifjúsági Énekkar bemutatkozása következett, mely után a fiatalok bemutatták címereiket, és itt kapott lehetőséget a bemutatkozásra a Munkácsi Szent István Líceum is.

A találkozót szentmise zárta, melyet Majnek Antal, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye püspöke mutatott be. Szűcs Balázs atya a mise keretében elmondott beszédében többek között arról szólt, hogy sok hívő embernek már az örömteli arca is elárulja az Úrral való kapcsolatát. Ennek pedig óriási jelentősége van: a vidám arc reményt sugároz, így hozzájárul környezetében a pozitív légkör kialakulásához.

fzs