Turnén a Cók-Mók Bábszínház

2010. június 4., 10:00 , 490. szám

Folytatja a bátyúi Cók-Mók Bábszínház a turnéját. Ennek keretében felkeresik Kárpátalja magyar településeinek óvodáit, iskoláit és a különböző rendezvényeket, hogy előadásukkal megnevettessék a gyerekeket.

Az évről évre nagy sikerű, a KMKSZ által szervezett fellépőkörút kapcsán - melyet jelenleg a Szülőföld Alap is támogat - Bagu Géza, a bábszínház vezetője elmondta: "A turné indulása több évvel ezelőttre nyúlik vissza, de a cél ugyanaz: elvinni a vidámságot a megye magyar településeinek óvodásai és iskolásai körébe. Idén is számos helyen játszottunk már. Így például május 23-án felléptünk Tiszacsomán a gyereknapon, majd Guton a pünkösdi napokon, valamint Haranglábon, Hetyenben, Bótrágyon, Jánosiban, Balazséron és Kisbégányban. Útjaink során a Kincs, ami nincs című mókás darabunkat adjuk elő, melyben Frici, a főhős igyekszik mókás kalandokon keresztül visszaszerezni a "rosszfiúk" által elrabolt kincset. Ezt a darabot már többször láthatta működésünk során a közönség, de most mégis újnak mondható: átdolgoztuk ugyanis, számos újítást becsempészve a darabba, a jelenetek még mulatságosabbá tételére koncentráltunk. Mindezt interaktív szellemben: igyekszünk a gyerekeket bevonni az előadásba, s ezért nem pusztán a paraván mögött munkálkodunk, hanem a gyerekek elé kilépve "élőben" adjuk elő a főhőst. A legtöbbet Béres József kollégám "ugrik ki" a paraván elé, de én és Riskó Anikó kolléganőm is "besegítünk". Nem kis büszkeséggel állíthatom, hogy mindenütt nagy örömmel fogadnak bennünket, nemcsak a kicsik, hanem a felnőtt generáció tagjai is. Mindez tovább inspirál bennünket munkánk során."

Mint megtudtuk, a társulat a Beregszászi járás magyar iskoláinak látogatásával folytatja a programsorozatot, de ellátogatnak más járásokba is.

fzs