Kulturális rendezvények Visken

2010. június 18., 10:00 , 492. szám

Visken járva, ifj. Sari Józsefet, a KMKSZ Felső-Tisza-vidéki Középszintű Szervezetének az elnökét kértük, mondja el, milyen kulturális rendezvényekre került sor az utóbbi hetekben a Tisza-menti nagyközségben.

- A szünidei gyermektábor keretében megrendezésre került az első, felmérő jellegű viski Népzene-, néptánc- és kézművestábor, melyen igencsak nagy kedvvel vettek részt a helybeli gyermekek, s amelyet nagyon jó kezdeményezésnek tartok. Jó lenne visszaszoktatni a gyermekeket a modern tánckultúráról a néptáncra, és általában véve is javukra válna, ha elmélyednének a hagyományos népzene, a népdal, valamint a kézművesmesterségek világában. Ami pedig az utóbbiakat illeti, a jövőben nemcsak fafaragást, hanem szövést, illetve csuhéfonást is lehetne tanítani az iskolásoknak. Azt kívánom, hogy váljon hagyományossá a viski Népzene-, néptánc- és kézművestábor.

Emellett - ugyancsak a szünidei gyermektábor programjába illeszkedve - a Kölcsey Ferenc Középiskola dísztermében fellépett a Cók-Mók Bábszínház - Riskó Anikó, Bagu Géza és Béres József -, előadva a Kincs, ami nincs, illetve a Vitéz László című bábjátékot, melyeket nemcsak a gyermekek élveztek, de mi, felnőttek is jól szórakoztunk rajtuk. Megjegyezném, nemcsak itt, Visken, hanem Huszton is felléptek a bábosok, s mindkét előadásra a KMKSZ Felső-Tisza-vidéki Középszintű Szervezetének és a KMKSZ Megyei Szervezetének a rendezésében került sor.

L. M.