Tetőket szaggatott le a vihar

2010. június 18., 10:00 , 492. szám

Június 14-én délután és 15-ére virradó éjjel az esővel, jéggel és helyenként az óránkénti 90 kilométeres sebességet is meghaladó széllökésekkel érkező vihar következtében 41 kárpátaljai település maradt teljesen áram nélkül, további 21 pedig részlegesen - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériumának (MCSSZ) kárpátaljai főosztálya. Az áramkimaradás miatt számos településen a telefon sem működött.

A vihar elsősorban a Rahói, Huszti, Nagyszőlősi, Ilosvai és Beregszászi járásokat érintette, s helyenként komoly károkat okozott. Egyedül a Nagyszőlősi járásban 254 lakóház tetőzetét rongálta meg. Ezenkívül károk keletkeztek többek között nyolc iskola és a tiszapéterfalvai sportkomplexum tetejében is. A járás területén tizenegyen sérültek meg a vihar következtében, közülük öt kórházi ellátásra szorult - áll a főosztály propagandaosztályának jelentésében. Sajtóbeszámolók szerint az embereket a rájuk hulló tetőcserepek, leszakadó faágak sebesítették meg.

Az MCSSZ egységeinek a vihart követő 24 órában sikerült mindenütt megtisztítaniuk az utakat a kidöntött fáktól, a június 16-án reggel közreadott helyzetjelentés szerint azonban három településen még mindig teljes, további kilencen pedig részleges áramszünet volt a megyében.

hk