Hármas ünnep Borzsován

2010. szeptember 4., 10:00 , 503. szám

"Én vagyok az út, az igazság és az élet." (Jn 14,6) - Jézus Krisztus önmagát jelöli meg, mint az emberi élet értelme és útja. Sokféle utunk van. Van olyan, amit örömmel és büszkén teszünk meg; van olyan, amit mások tekintetét kerülve, letörten kell megtennünk. Van olyan, amit vidáman, fütyörészve; és van olyan, amin fáradtan és roskadozva járunk. Egy biztos! Van út, ahol a megtört és erőtlen emberi lélek találkozik az atyai öleléssel, az Isten szeretetével és irgalmával. Ez az út, amit Krisztus mutatott nekünk, ez a kereszt útja.

Minden kereszt egy kérdés: Milyen úton járok? Hová vezet az utam? Látom-e a szerető Atyát az utamon? Ezért öröm számunkra, hogy az idei borzsovai templombúcsú alkalmával, augusztus 15-én már a második keresztet szentelhettük meg.

A világot átölelni akaró Krisztusra hívta fel a figyelmünket Demkó Ferenc tiszacsomai parochus, gondolataival pedig tovább erősített minket az ünnepi szónok, Szűcs Viktor atya Batárról. Velünk ünnepelt még Németh Sándor benei római katolikus pap, valamint Pősze Roland atya Tiszabökényből. A búcsúi liturgiát még szebbé tette a két elsőáldozó: Kovács Krisztina és Rácz Nikolett.

Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik névtelenül hozzájárultak ennek a napnak a sikeréhez.

Lődár Jenő görög katolikus áldozópap