Hangulatos szüreti bált tartott a KMKSZ Csapon

2010. október 22., 10:00 , 510. szám

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Csapi Alapszervezete újabb sikeres bált tudhat maga mögött. Október 16-án a város kultúrházában gyűltek össze a tagok, akiket Balogh Lívia, a KMKSZ Csapi Alapszervezetének elnöke, illetve Kovács Miklós, a KMKSZ elnöke köszöntött.

A rendezvényt a Kovács Tánya koreográfus által vezetett Arabeszk táncegyüttes karikázója nyitotta meg, majd Bacskai Béla, a környék legismertebb vőfélye szüreti köszöntő keretében mindenkit zamatos borokkal kínált. Vastapssal köszönte meg a közönség a Credo együttes nemzeti elkötelezettségű dalokból álló fellépését, különösen azután, hogy a beregszászi UMDSZ-kampányban történő szereplésükre utalva jelezték: itt, egy KMKSZ-es rendezvényen van az igazi helyük.

Az asztaltársaságok tomboláján "értékes" és érdekes ajándékokkal gazdagodhattak, míg a vetélkedőkön jól szórakozhattak az egybegyűltek. A hangulatot fokozta a harmonikával kísért dalverseny is. Az éjszakába nyúló táncmulatságon láthatóan minden korosztály jól érezte magát.

A hagyományokat felelevenítő hordóülő versenyt Puskás Judit tanárnő nyerte.