Németh Zsolt Kárpátalján

2010. október 22., 10:00 , 510. szám
Kovács Péter és Szakács Gábor a rovásfeliratos táblával

Kétnapos látogatást tett az elmúlt hét végén Kárpátalján Németh Zsolt, a Magyar Köztársaság Külügyminisztériumának parlamenti államtitkára.

A magyar vendég pénteken lakossági fórumon vett részt Makkosjánosiban Brenzovics Lászlóval, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) alelnökével, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnökének helyettesével, majd ott volt a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola megsegítésére rendezett szüreti bálon is, melynek vállalta fővédnökségét. Az államtitkár ugyanott Kovács Miklóssal, a KMKSZ elnökével ünnepélyesen aláírta azt a megállapodást, amellyel a magyar kormány visszaadta a szövetségnek a vereckei magyar honfoglalási emlékművet.

Szombaton Németh Zsolt részt vett a Rákóczi-főiskola felújított alagsorának avatási ünnepségén, azután Nagyszőlősre utazott, hogy hivatalosan is átadja a magyar Külügyminisztérium részéről a helyi ferences közösség által az egykori kolostorépületben kialakított konferenciaközpont számára adományozott bútorokat. Látogatása befejezéseként az államtitkár a délutáni órákban találkozott a beregdédai magyarsággal.