2010. november 5.

2010. november 5., 09:00 , 512. szám

Isten Krisztus Jézusban jótettekre teremtett minket. (vö. Ef 2,10)

Változtassuk meg a világot!

Ez nem egy eltévedt kampányfogás. Mert még egy elvakult politikus sem merne ilyen túlzó ígéretet tenni. Én azért tehetem, mert tudom, látom, hallom, hogy emberek, akik rátaláltak az Istenre és önmagukra, képesek megváltoztatni saját magukat és az őket körülvevő világot.

A világot megváltoztatni, úgy tűnik, erőnket meghaladó feladat. Olyan környezetben kell élnünk, ahol találkozunk az erőszakkal, megvetéssel, ahol nincs értéke a lemondásnak és a megbékélésnek.

Mitől várhatjuk a változást? Mitől élhetek egy más világban? Talán a személyes sikerektől vagy egy hatalmi erő hatására? Vagy egyszer csak, magam sem tudom, hogyan, minden megváltozik?

A világot megváltoztatni ennél egyszerűbb! A változásokat önmagamban kezdem el, egyszerűen csak elkezdem másként szemlélni a dolgokat, hiszek Istenben, hiszek önmagamban. Elhiszem azt, hogy az Úristen Krisztusban a "jótettekre teremtett minket". Elhiszem, hogy jó ember vagyok és az Isten képmása. Elhiszem, hogy az Úr még akkor is szeret és hűséges hozzám, ha elutasítom és megfeledkezem Róla. Ezekért hálás tudok lenni. Egyszer csak megváltozik a világ. Barátságosabb és örömtelibb lesz, és örömmel tölt el, hogy ebben a világban élek.

Lődár Jenő