A Sion Rádió ünnepi különkiadása

Cipősdobozba zárt szeretet

2010. december 31., 09:00 , 520. szám

A Beregszász városában működő Sion Rádióstúdió munkatársai tevékeny emberek, akik nemcsak szorgalommal, de örömmel is látják el feladataikat. Munkájuk során nemcsak a stúdió hangszigetelt helyiségeiből szólítják meg a hallgatóságot, hanem közvetlen közelből, akár az utcán is. Ennek egyik bizonyítéka volt december 23-án Cipősdobozba zárt szeretet címmel a rádió ünnepi különkiadása. Arról, hogy az akció mit is takart, Birta Zoltán, a Kárpátaljai Református Egyház égisze alatt működő rádió felelős szerkesztője adott információkat.

"A Sion Rádió egyik legnépszerűbb műsora a Csütörtök Esti Megálló, mely egy élő kívánságműsor, adásideje - mint a nevében is benne van - csütörtök esténként van - mondja a szerkesztő. - A stúdió tagjaival együtt elhatároztuk, hogy a műsort a karácsony előtti héten az ünnephez igazítjuk. Egy igazi élő műsort szerettünk volna, nem a stúdióból, hanem a város egyik legközkedveltebb nyilvános helyéről. Választásunk a Beregszász központjában működő Fornetti kávézóra esett. Többes cél motivált bennünket: egyrészt, hogy az utca embere betekintést nyerhessen munkánkba, abba, hogy milyen is egy karácsonyi, élő kívánságműsor. Másrészt a szeretet ünnepéről lévén szó, szerettünk volna valahogy segíteni az árva, rászoruló gyerekeken. Cipősdoboz-akciót hirdettünk: minden adományozó a kávézóba hozhatta be ajándékait."

A rádiósok az egész napot különlegessé tették: a délelőtt folyamán ajándékokat osztogattak a téren sétáló gyerekeknek, délután pedig megkezdődött a másfél órás kívánságműsor. Fazekas Attila, a rádió önkéntes munkatársa Télapónak öltözve, mikrofonnal a kezében rótta a teret, és a járókelőktől begyűjtötte a küldeni kívánt dalokat. Az esti műsor tematikája természetesen a szeretet ünnepéhez kötődött. Közben reggeltől estig folyamatosan jöttek az adományozók, érkeztek az ajándékok, melyek hamarosan megtöltötték a kávézó pultja előtti teret.

Mint végezetül Birta Zoltán elmondta: "A Cipősdobozba zárt szeretet nevet viselő akciónk - melyet már jóval az adás napja előtt meghirdettünk - minden várakozásunkat felülmúlóan jól sikerült: több mint kétszáz ajándék gyűlt össze. Hálásak vagyunk minden adományozónak, akik olyan településekről is beutaztak, mint Munkács, Mezőkaszony és Nagybereg. Ez az akció - az első a rádió történetében - és a sikere arra inspirál bennünket, hogy a jövőben is megismételjük."

Mint megtudtuk, az összegyűlt ajándékokat még újév előtt eljuttatják a rászoruló gyermekeknek.

F. Zs.