2011. február 11.

2011. február 11., 09:00 , 526. szám

Ismerd fel a hamisságot!

"...hisz maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává." (2 Korinthus 11:14)

A XXI. században virágkorukat élik a horoszkópok, az okkultizmus, a különböző gyógyítások, a varázslás. Elolvassa az ember a horoszkópot és megállapítja, mennyi jó hírt tartalmaz. Elmegy egy kuruzslóhoz és megállapítja: valóban csodásan gyógyít, elmúlt a fájdalom. Azt mondjuk a középkorról, hogy babonás volt és elmaradott. Ha őszinték vagyunk, ma különbség annyi, hogy ugyanazt megtehetjük a tévén keresztül vagy interneten is. És a legmegdöbbentőbb az egészben a közfelfogás: nincs ebben semmi kivetnivaló! Csupán a keresztyének demagóg szövege, hogy mindez rossz.

Valóban így lenne? Vajon, ha a Sátán valakit be akar hálózni, megfenyegeti vagy szép szóval csábítja? A világ romlása az Édenben azzal kezdődött, hogy a Sátán a lehető legjobbnak állította be a lehető legrosszabbat. És azóta is hitegeti az embert - sikerrel. Nem hiszed? Kérdezz rá a fő céljára! A válasz kézenfekvő: minél többeket elválasztani Istentől. Elhitetni, hogy nincs Rá szükséged a jövőd szempontjából, hiszen megoldod horoszkóppal. Ne hívd Őt segítségül a nyomorúság idején, majd rád olvas a javasasszony, és áldott leszel. Sikeres a Sátán ténykedése? Nézz szét! Vagy nézz önmagadra.

Vannak, akik azt mondják: a kettő együtt a legjobb. Isten Illésen keresztül már régen megkérdezte: "Meddig sántikáltok még kétfelé? Ha az Úr az Isten, kövessétek Őt. Ha pedig Baál (pogány bálvány), kövessétek azt!" (1 Királyok 18:21) A döntés a tied! Azonban azt vedd figyelembe, hogy csak egy út vezet Istenhez: Jézus Krisztus! A hit pedig nem próbálkozás, akár a Sátán hatalmával is játszva, hanem szilárd meggyőződés abban az Úrban, aki nemcsak földi életünkre nézve van jelen, de feltámadást és örök életet akar neked is ajándékozni Fia által. Képes-e erre a horoszkópod írója, a tested gyógyítója, a vagyonod gyarapítója? Adj őszinte választ magadnak! Ámen

Maksai Attila,