Jótékonysági bál Nagydobronyban

2011. március 11., 09:00 , 530. szám

Március 6-án este vidám mulatság zajától volt hangos a nagydobronyi Három Ász étterem: a helyi községi tanács, a művelődési ház, valamint a KMKSZ helyi alapszervezete ugyanis társszervezésben jótékony célú télűző farsangi bált rendezett.

Őr Hidi Lászlótól, a KMKSZ Nagydobronyi Alapszervezetének elnökétől megtudtuk: "A bevételt a település központjának parkosítására, játszótér kialakítására, valamint egy jellegzetes, a helyi hagyományokat szimbolizáló szobor felállítására fordítjuk. Ez utóbbin ifj. Hidi Endre szobrászművész már munkálkodik is."

A bálon többek között részt vett a Magyar Köztársaság Ungvári Főkonzulátusának képviseletében Bacskai József főkonzul és Szalipszki Endre konzul, Orosz Ildikó, a KMPSZ és a Rákóczi-főiskola elnöke, dr. Soós Kálmán, a főiskola rektora, a KMKSZ Ungvári Középszintű Szervezetének elnöke, valamint Kertész Zoltán megyei tanácsi képviselő. A bál keretében felléptek a helyi kultúrház növendégei és a Hímes Néptánccsoport.

A szórakoztató programok a "jókedvfelelős", Bacskai Béla nagyvőfély és ceremóniamester fáradhatatlanságának köszönhetően a vacsora ideje alatt sem szüneteltek. Vették a tombolaszelvényeket is szép számmal. Azonban nem biztos, hogy aki sokat vett, az nyert is! Orosz Ildikó pl. mind az öt szelvényével nyert, míg a tizenegy tombolával játszó Soós Kálmán eggyel sem. De nem is a nyerés volt itt a fontos, hanem a jó szándék!

fzs