A kertszövetkezeti szabályok mindenkire vonatkoznak

2011. március 18., 09:00 , 531. szám

"A kertészeti-nyaralói szövetkezetünk gyűlésén az a határozat született, hogy mindannyian kötelesek vagyunk a saját költségünkön kicserélni a régi villanyóráinkat az újabb digitálisokra, s azokat a nyaralóinkon kívül kell felszerelni. Kérdésem az volna, hogy kötelező-e rám nézve ez a határozat, s jogszerű-e egyáltalán?"

- Amennyiben a szövetkezet tagja kíván maradni, köteles teljesíteni ezt a határozatot. A kertészeti-nyaralói szövetkezetek hasonló problémáit illetően többször állást foglalt már az ukrajnai villamos energetikai nemzeti bizottság. Ezekből az állásfoglalásokból az következik, hogy a kertészeti-nyaralói szövetkezetek és tagjaik viszonyát ezen közösségek alapokmányai szabályozzák. Amennyiben valaki belép egy ilyen közösségbe, köteles alávetni magát az ott érvényes belső szabályzatnak, beleértve a villamosenergia-ellátással kapcsolatos kérdéseket is.

Egyébként önnek lehetősége van arra, hogy kilépjen a szövetkezetből, s közvetlenül kössön szerződést a villamosenergia-ellátóval.

hk