Lamborghinival a halálba

200-zal száguldott a régiós Liszin

2011. április 22., 10:00 , 536. szám

Vasárnap hajnalban Kijevben a Zabolotnij utcában hazafelé menet egy szörnyű közlekedési baleset következtében meghalt Mikola Liszin, a Régiók Pártja (PR) 46 éves parlamenti képviselője.

"Egyelőre ismeretlen okok miatt Liszin Lamborghini Gallardo márkájú sportkocsijával (melynek értéke egyes lapok szerint Ukrajnában több mint 300 ezer dollár) a szegélykőnek ütközve elveszítette uralmát a jármű felett és belerohant az egyik benzinkút ároszlopának betontalapzatába. A súlyos sérülések következtében a vezető a helyszínen meghalt" - közölte a belügyminisztérium sajtószolgálata.

A Szegodnya napilap megkérdezte az egyik szemtanút, aki a baleset helyszínén tartózkodott. "Az esemény éjjel egy óra körül történt. A Lamborghini a Sztolicsne főút felől érkezett. A sebessége igen nagy volt, gondolom, úgy 200 km/h körül" - mondta el a lapnak a benzinkutas. "Láttam, hogy az autó egyenesen a benzinkút felé száguldott, és mielőtt nekirohant a betontalapzatnak, két lámpaoszlopot is kitört, amelyek közül az egyik valósággal felnyársalta az autót. Odarohantam, elkezdtem kihúzni a férfit az utastérből. Mint kiderült, csak pár másodperc volt hátra az életéből" - tette hozzá.

A közlekedésrendészeten újságíróknak nyilatkozva azt mondták, hogy Liszin nem csatolta be a biztonsági övet.

A Komszomolszka Pravda v Ukraine napilapnak állítólag utcai autóversenyzők elmondták, hogy a baleset előtt illegális autóversenyre került sor a környéken, és az egyik verzió szerint, a képviselő az éjszakai verseny miatt kerülhetett bajba.

"Valószínűleg valamilyen előre nem látott helyzet következett be. Liszin profi szinten vezetett" - nyilatkozott Mihajlo Csecsetov, a PR parlamenti frakciójának első elnökhelyettese.

Liszinnek négy gyermeke maradt apa nélkül, akik közül hárman iskoláskorúak.

(bj)