Húsvéti focitorna

A serlegek Kígyósra és Beregújfaluba kerültek

2011. április 29., 10:00 , 537. szám

A KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete és a Beregszászi Járási Labdarúgó-szövetség idén harmadik alkalommal szervezte meg a húsvéti kispályás labdarúgótornát.

A nagy népszerűségnek örvendő sportrendezvény kezdetén Sin József, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöke, valamint Csehil Olekszandr, a Beregszászi Járási Labdarúgó-szövetség elnöke köszöntötte a játékosokat, majd ismertették a szabályokat és a lebonyolítás menetét. Összesen tíz: öt ifi- és öt felnőtt csapat mérhette össze erejét a Nagyberegi Középiskola műfüves pályáján. A két korosztályon belül mindegyik csapat játszott mindegyikkel, és így alakult ki a végeredmény. A tizenhat évnél fiatalabbak közül Kígyós csapata vihette haza a győztesnek járó serleget, a második helyen Gut csapata végzett, akiknél a csatár poszton Nagy Barbara személyében egy gimnazista lány játszott fiúkat megszégyenítő ügyességgel. Harmadik lett a tiszacsomai csapat, negyedik Nagybereg, az ötödik helyen pedig Beregújfalu csapata végzett. A korosztály legjobb játékosának a kígyósi Margitics Krisztiánt választották.

A felnőtt korosztályban jobb gólkülönbségüknek köszönhetően Beregújfalu 1. számú csapata végzett az első helyen, ők vehették át a kupát. Második Gut, harmadik Nagybereg, negyedik Beregújfalu 2. számú csapata, ötödik pedig Kígyós hatfős gárdája lett. A felnőttek között a guti Goján Richárdot választották a torna legjobb játékosának.

A részt vevő csapatok Sin Józseftől az oklevelek mellé az ünnepre való tekintettel házi áldásokat és gyümölccsel, édességgel megrakott ajándékkosarakat is átvehettek. Végül a labdarúgás szerelmesei és a szervezők hosszasan elbeszélgettek a gazdagon megterített asztalok mellett.

dózsa