Változó kapcsolataink a családban

Kárpátaljai Háló Találkozó Beregszászban

2011. május 13., 10:00 , 539. szám

A Beregszászi Magyar Gimnázium adott helyt május 6-8. között az éves Kárpátaljai Háló Találkozónak. A találkozó idei témája "Változó kapcsolataink a családban" volt.

A szervezők arra szerették volna a választ megtalálni, mit és hogyan kell tenni a különböző életkorú családtagoknak ahhoz, hogy Isten tanítása által kapcsolataik jobbak legyenek a családban és magában a társadalomban. A találkozó mottójaként ehhez adott útmutatást a Zsoltárok könyvének 16. fejezetéből vett zsoltárrészlet: "Te tanítasz engem az élet ösvényére..."

A találkozó első napja az ismerkedés jegyében telt, majd ezt követően bűnbánati liturgia keretében gyónásra is lehetőség nyílt. A szombat már a téma szellemében megtartott előadásokkal folytatódott. Előadást tartott Juhász Imre atya, a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet (KOSZISZ) vezetője, valamint Popovicsné Palojtay Márta. Az Ilosvai család Generációk a családban címmel tartott tanúságtételt. Volt kiscsoportos foglalkozás, valamint tánc- és teaház. Másnap, vasárnap fórum keretében összegezték a résztvevők tapasztalataikat, majd a találkozó zárásként a beregszászi római katolikus templomban megtartott misével végződött.

fzs