Ha az étel ehetetlen

2011. július 15., 10:00 , 548. szám

„Minap pizzát rendeltem, de a házhoz szállított valami ehetetlen volt. Kérem, árulja el, visszakaphatom-e a pénzemet, ha nem vagyok megelégedve a szolgáltatás minőségével? Mi a teendő például olyankor, ha oda nem való tárgyat találsz a tésztában, amit átvételkor nem is láthatsz?”

– Természetesen vissza kell, hogy fizesse a pénzét a szolgáltató, amennyiben a termék minősége nem megfelelő. Ennek érdekében feltétlenül tudakolja meg, hogy melyik telefonos ügyintéző vette fel a rendelését, a rendelés leszállítása után pedig őrizze meg a vásárlási csekket és a csomagolást. Amennyiben kiderül, hogy a termék rossz minőségű, azonnal hívja a házhoz szállítókat, és tájékoztassa őket a történtekről, továbbá tudakolja meg a cég igazgatóságának címét.

Ajánlott a lehető legrövidebb időn belül (lehetőleg még aznap vagy másnap) felkeresni az igazgatóság irodáját és kérvényt írni, amelyben követelni kell a kifizetett vételár visszatérítését. A kérvényhez csatolni szükséges a vásárlási csekk másolatát. Ne dobja ki magát a rossz terméket sem, hogy bizonyítani tudja panasza jogosságát. Célszerű lefényképezni a terméket a csomagolásával és a vásárlási csekkel együtt. Jó, ha felkeresve az igazgatóságot mindjárt magunkkal visszük a pocsék árut is.

hk