„Illés próféta lelkülete munkálkodjon bennünk”

Illés-napi búcsú Tiszapéterfalván

2011. július 29., 10:00 , 550. szám

A nagyszőlősi járási Tiszapéterfalván július 20-án Szent Illés próféta tiszteletére tartottak búcsúnapot. Az ünneplőkhöz az időjárás is kegyes volt, így a környező falvakból érkezettekkel együtt több mint 130-an gyűltek össze.

A szent liturgián Szűcs Viktor batári görög katolikus atya tartott szentbeszédet, melyben kiemelte Illés próféta megingathatatlan hitét, valamint a szolgálat iránti elhivatottságát. „Igazi prófétája volt ő az Úrnak, aki minden félelem nélkül fel merte vállalni az Isten által reá ruházott küldetést – mondta Szűcs Viktor. – Amikor négyszáz pogány áldozópappal kellett felvennie a harcot, nem szégyellte segítségül hívni az Úr nevét, aki tűzzel megemésztve Illés áldozatát, bebizonyította a népnek: egyedül Ő az egy, igaz Isten.” Illés próféta személye azért is külön figyelemre méltó, mert ő az egyetlen, akit földi élete végén az Úr tüzes harci szekéren emelt maga mellé a mennybe. Szűcs Viktor atya a hívő keresztény ember életére utalva fontosnak nevezte azt, hogy Illés próféta lelkülete munkálkodjon bennünk egész életünk folyamán.

A szent liturgián koncelebráltak még Ábrány Krisztián sislóci, Lődár Jenő mezőgecsei, Bakancsos Sándor forgolányi, valamint Pősze Roland tiszapéterfalvai áldozópapok. A szertartás végén a péterfalvai hívek szeretetlakomára invitálták a vendégeket.

F.Zs.