Az új elnök a logisztikára összpontosít

2011. augusztus 5., 10:00 , 551. szám

Balogh Lívia Csapon született, a Csapi 2. Sz. Középiskolában érettségizett. 2001-ben szerzett magyar nyelv és irodalom szakos tanári diplomát az Ungvári Nemzeti Egyetemen. Ebben az évben nyert felvételt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Neveléstudományi Doktori Iskolájába. Doktori disszertációját A kárpátaljai magyar oktatás helyzete a Csehszlovák Köztársaság idején címmel írja. A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Pedagógia és Pszichológia Tanszékének tanára tíz éve. Négy éve ő a KMKSZ Csapi Alapszervezetének elnöke. Férje, Balogh Oszkár vállalkozó, tizenöt éve házasok, két gyermeket nevelnek.

– Elnök asszony, a közgyűlés az ön elképzelései szerint átalakította az Ungvári Középszintű Szervezet struktúráját, mit kell erről tudnunk?

– A csapi alapszervezetben erős választmányt sikerült felállítani, amelynek tagjaival eredményesen tudunk együtt dolgozni. Hasonló struktúrát szeretnék kialakítani az Ungvári Középszintű Szervezetben is. Tehát az alapszervezeteket regionális egységekbe osztottuk, amelyek élére elnökségi tagokat választott a közgyűlés. Ezekkel az elnökségi tagokkal kívánok operatívan dolgozni. Az első elnökségi ülést már péntekre összehívtuk. Elképzeléseim szerint a kisebb régiókat összefogó elnökségi tagok feladata lenne többek között az alapszervezetek munkájának összehangolása. Jó lenne, ha egy erősebb alapszervezet a „kicsikre” is ránézne, bevonná a saját programjaiba, segítene a pályázatírásoknál.

– Melyek ezek a létrejött körzetek?

– Mackó István az Őrdarma környéki körzetet irányító elnökségi tag, az övé a legnagyobb régió. A Szürte központú körzet vezetői tisztsége egyelőre nem lett betöltve, úgy szavazta meg a közgyűlés, hogy ennek feladatait átmenetileg Szallár Sándor alelnök fogja ellátni. A Tiszasalamon–Csap–Tiszaásvány–Eszeny–Szalóka körzet vezetőjévé Orosz Kálmánt választották. A Nagydobronyt, Kisdobronyt, Tiszaágteleket egyesítő körzet delegáltja Őr Hidi László lett. De a pénteki ülésen még további pontosításokra került majd sor.

Továbbra is két alelnök segíti majd a munkámat: a már említett Szallár Sándor, a KMKSZ járási tanácsi frakciójának vezetője és dr. Tarics Zoltán, a KMKSZ Ungvári Alapszervezetének elnöke.

– A szervezeti átalakításokon túl milyen tervekkel vág bele a munkába?

– Először is szeretnék átfogó képet kapni a járás egészének munkájáról. Az Ungvári Középszintű Szervezet eddig is egy jól működő középszintje volt a KMKSZ-nek, én a logisztikára szeretnék összpontosítani, úgy gondolom, ebben lehetek leginkább a szervezet hasznára, ezért vállaltam a jelölést. Jó lenne, ha egymást is tudnák segíteni az alapszervezetek, például részt vennének egymás rendezvényein. A konkrét távlati terveimről, azt gondolom, egyelőre korai lenne beszélni, a pénteki elnökségi ülés után a közeljövőben szeretném az összes alapszervezetet bejárni, és velük egyeztetve szeretném kijelölni a megvalósítandó célokat.

Badó Zsolt