Balogh Lívia lett az új elnök

A KMKSZ Ungvári Középszintű Szervezetének tisztújító küldöttgyűlése

2011. augusztus 5., 10:00 , 551. szám
A titkos szavazás eredményeként a KMKSZ Csapi Alapszervezetének elnöke lett a KMKSZ UKSZ elnöke

Július 30-án a téglási kultúrházban tartotta soron kívüli tisztújító gyűlését a KMKSZ Ungvári Járási Szervezete, melyre dr. Soós Kálmán elnök úr sajnálatos elvesztése miatt került sor. A rendkívüli közgyűlés egyperces néma csenddel tisztelgett elhunyt elnöke emléke előtt. Hiányát pótolni nem lehet, de a munkát, amelyet elkezdett, folytatni kell.

A Kovács Miklós elnök által vezetett küldöttgyűlésen a tisztség betöltésére Balogh Lívia csapi alapszervezeti elnököt, Braun László ungvári járási alelnököt és Szallár Sándort, az Ungvári Járási Tanács KMKSZ-frakciójának vezetőjét jelölték. A jelölést Szallár Sándor nem vállalta, így a titkos szavazásban részt vevő kilencven küldött két jelöltre adhatta le a voksát. A jelenlévők közül 46-an Balogh Líviának szavaztak bizalmat, míg Braun Lászlónak 41-en, illetve 3 küldött egyik jelöltet sem támogatta. Az újonnan megválasztott elnök az alelnöki tisztségek betöltésére Tarics Zoltán ungvári KMKSZ-alapszervezeti elnököt és Szallár Sándor frakcióvezetőt kérte fel.

A küldöttgyűlés a továbbiakban a regionális körzetek élére elnökségi tagokat választott Orosz Kálmán, Őr Hidi László, Györke Róbert és Mackó István személyében.