Nem engedték be a virágkocsit

2011. szeptember 2., 10:00 , 555. szám

Az ukrán határőrök nem engedték be az ország területére a Debreceni Virágkarnevál egyik kocsiját, amelyet Ungváron állítottak volna ki – számolt be a vasárnapi esetről a Főnix Rendezvényszervező Kft. igazgatója hétfőn az MTI-nek.

Cs. Tóth János elmondta: az ungvári magyar főkonzulátus kereste meg őket azzal, hogy a virágkarnevál után az egyik kocsit a kárpátaljai városban állítsák ki, Ukrajna függetlenné válásának huszadik évfordulója alkalmából. Hozzátette, hogy a konzulátus munkatársai többször egyeztettek velük, és a Kölcsey Ferencet ábrázoló kompozícióért autót is küldtek. Vasárnap reggel azzal vontatták a virágkocsit. A határ magyar oldalán gond nélkül átjutottak, az ukrán határőrök viszont a papírok hiányára hivatkozva nem engedték be a kompozíciót az országba, így vissza kellett fordulniuk Debrecenbe.

Cs. Tóth János szerint azért is érthetetlen az eljárás, mert tavaly és idén is öt-öt virágkocsit vittek át Nagyváradra kiállítani, és a román hatóságokkal semmilyen gondjuk nem volt.

(MTI/Kárpátalja)