Új vezető a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. élén

2011. szeptember 9., 10:00 , 556. szám

Múlt péntektől dr. Lélfai Koppány a határon túli magyarok támogatásával foglalkozó Bethlen Gábor Alapkezelő (BGA) Zrt. új vezetője – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Nemzetpolitikai Államtitkársága.

Az államtitkárság tájékoztatása szerint dr. Lélfai Koppány egyszemélyben lesz felelős a BGA Zrt. zavartalan működéséért, a BGA korábbi ügyvezetését ellátó igazgatóságot megszüntették.

Mint írták, a költségtakarékosság mellett „a vezérigazgató kezében összpontosított vezetés további előnye, hogy a döntések előkészítése és a végrehajtás megszervezése gyors és közvetlen lesz, az alap működése hatékonyabbá válik”.

Dr. Lélfai Koppány több mint tíz éve dolgozik a gazdasági szférában, kinevezése előtt az egyik jelentősebb magyar hitelintézetnél töltött be vezető tisztséget.

Mint arról lapunk is beszámolt, az alapkezelő éléről augusztusban távozott Ulicsák Szilárd, aki áprilisi kinevezése előtt miniszteri biztosként felügyelte a határon túli magyarok támogatáspolitikáját. Ugyanakkor távozott az igazgatóság több tagja is.

(Kárpátalja/MTI)