Odesszában sem szakadt meg a sikerszéria

2011. szeptember 23., 10:00 , 558. szám

Tovább folytatta győzelmi szériáját az Ungvári Hoverla-Zakarpattya. A másodosztályú pontvadászatban listavezető ungváriak a mezőny első feléhez tartozó, több egykori premier ligás játékost is felvonultató FK Odessza vendégeként nyertek a már-már ,,szokásos”, 1-0 arányban. A három pont sorsáról döntő találatot a csereként beállt Charles Nevuce szerezte a második játékrész közepén.

Mivel a Hoverla szerdai kupaellenfele és bajnokságbeli legnagyobb riválisa, a Metalurg Zaporizzsja találkozója elmaradt a megszűnés határán lévő FK Lviv ellen, Olekszandr Szevidov csapata ideiglenesen 6 pontos előnyre tett szert a tabella élén.

További érdekesebb eredmények: Titan–Arszenal 0-2, Energetik–Naftovik 0-2, Szevasztopol–Mikolajiv 3-0. A tabellát 30 ponttal vezető Zakarpattya mögött az egy meccsel kevesebbet játszó Metalurgnak 24, a harmadik Arszenalnak 22 pontja van.

A szeptember 24-én sorra kerülő 12. fordulóban az ungváriak a középmezőnyhöz tartozó Olimpik Donyecket látják vendégül, de utána rendkívül nehéz sorozat vár Nagyékra: az utolsó 5 fordulóban a tabella első hét helyezettje közül öttel is találkozik a Hoverla.

(tamási)