Őrizetben az ungvári gázrobbanást okozó cég vezetői

2011. szeptember 23., 10:00 , 558. szám

Az ungvári gázrobbanás körülményeit vizsgáló különleges bizottság a történtek első számú felelősének a Zakarpatgazt nevezte meg – jelentette az ICTV tévécsatorna híradója.

A balesetet önkényes földmunkák okozták, valamint a gázvezetékek csapnivaló felügyelete, állapította meg a vizsgálódó testület. Nyolc hivatalos személy szabálysértései együttesen vezettek a balesethez.

A gázvezetéket kilyukasztó vállalat igazgatóját és főmérnökét már őrizetbe vették. A bizottság tagjai kezdeményezték, hogy távozzon hivatalából a Zakarpatgaz igazgatótanácsának elnöke is. Az intézmény további négy tisztségviselőjének, valamint az ungvári járási villamos energia hálózat főmérnökének sorsáról szintén a bíróság dönt majd.

A vizsgálat anyagait átadták a megyei ügyészségnek, amely mindjárt a robbanást követően eljárást indított az ügyben.

Mint emlékezetes, Ungváron augusztus 29-én nagy erejű gázrobbanás történt a Ruszka és az Ankugyinov utca sarkán, minek következtében egy ember a kórházban életét vesztette, másik kettőt súlyos égési sérülésekkel ápolnak ugyanott. Az eset következtében a város és a környező falvak napokra földgáz nélkül maradtak.

zzz