Szüreti bál Császlócon

2011. szeptember 23., 10:00 , 558. szám

Szüreti mulatságra, falunapi ünnepségre és batyus bálra gyűlt össze szeptember 18-án Császlócon az ünneplő tömeg. A program a csőszök és a Császlóci Csicsergő Csajok nevű asszonykórus felvonulásával kezdődött, majd a helyi kultúrház épülete előtt került sor a helybeliek által előadott kulturális programra. Nagy sikert aratott a Császlóci Kadarka Amatőr Néptánccsoport előadása és a helyi asszonyok műsora is.

Részt vett a rendezvényen Kovács Miklós, a KMKSZ elnöke, Balogh Dénes és Viski János ungvári magyar konzulok, Balogh Lívia, a KMKSZ Ungvári Járási Szervezetének elnöke, illetve levélben köszöntötte az ünneplőket dr. Dávidné Hidvégi Julianna, a Magyar Köztársaság Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumának kormányfőtanácsadója.

Nagy meglepetés volt, hogy a Magyar Köztársaság Ungvári Főkonzulátusának jóvoltából iskolatáskát kapott ajándékba mind a 71 általános iskolás császlóci gyerek.

A mulatság ezek után a szüreti bál nyitótáncával vette kezdetét, majd ki hol táncolva, hol a bőségesen megterített asztaloknál falatozva élvezte a Palkó Tibor és zenekara által szolgáltatott muzsikát. Közben sor került a kosarak árverezésére is. A szüreti bál hajnalban ért véget.