Nemzetközi öregfiúk labdarúgótorna Fehérgyarmaton

2011. október 7., 10:00 , 560. szám

A határon túli történelmi megyék bevonásával nemzetközi öregfiúk labdarúgótornát szervezett Tilki Attila, Fehérgyarmat polgármestere, a Fidesz parlamenti képviselője.

A hazaiak régi kedvencein kívül részt vett a tornán a magyar parlamenti válogatott. A határon túliak szimbolikusan egy csapatot alkottak: Bereg, Ugocsa és Szatmár megyéből (Románia) érkeztek, és itt egy igazi csapattá álltak össze az elmúlt idők kiváló focistái.

A Beregből és Ugocsából érkezett focirajongókat Sin József, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete, illetve Barta József, a KMKSZ Nagyszőlősi Középszintű Szervezetének elnökei vezették.

A megnyitón és a díjátadáson részt vett Brenzovics László, a KMKSZ alelnöke is.

Tilki Attila polgármester beszédében kihangsúlyozta a határ menti régiók együttműködésének fontosságát, mely most a labdarúgásban jelenik meg. Vinnai Győző megyei kormánymegbízott a mozgás és a játék örömét emelte ki, amelyet át kell adni a fiataloknak.

A tornát végül Bereg (Badaló, Bene, Gut), Ugocsa (Salánk, Péter­falva) és Szatmár megye csapata nyerte, mely tetszetős játékkal 2-0-ra legyőzte a magyar parlament, illetve 1-0-ra Fehérgyarmat csapatát is.

Különdíjat kapott a tornán részt vevő, immár 78 éves dr. Fenyvesi Máté, a Fradi egykori kiváló balszélsője, valamint Tábi László (Szatmárnémeti) is. Különdíjként egy labdát vehetett át Sin József is, aki jó teljesítményével tűnt ki.

A tornán részt vett a Steaua Bukarest egykori válogatottja, Rippli kapus is.

A program befejező mozzanataként kötetlen beszélgetésekre, találkozóra került sor, ahol Brenzovics László megköszönte a meghívást és a szívélyes fogadtatást, míg Sin József, tolmácsolva Bereg és Ugocsa elképzelését, elmondta, jövőre Kárpátalján szeretnék megrendezni a régiók focitornáját.