Dinamo–Sahtar-csúcsmeccs az Ukrán Kupában

2011. október 21., 10:00 , 562. szám

Az ukrán Premier Liga 13. fordulójában nem botlottak az éllovasok. A forduló meglepetése Lvivben született, ahol a helyi Kárpátira akár megsemmisítő vereséget is mérhetett volna a biztos győzelme mellett legalább fél tucat helyzetet elszórakozó fővárosi Arszenal.

Eredmények: Olekszandrija–Illicsivec Mariupol 1-2, Zorja Luhanszk–Vorszkla Poltava 0-0, Tavrija Szimferopol–Sahtar Donyeck 1-3, Metaliszt Harkiv–Csornomorec Odessza 1-0, Metalurg Donyeck–Krivbász 1-0, Kárpáti Lviv–Arszenal Kijev 0-3, Obolony Kijev–Dnyipro 1-4, Dinamo Kijev–Voliny Luck 2-1.

Az egyformán 33 ponttal első Sahtarra és Dinamóra tovább tapad a 31 ponttal harmadik Metaliszt.

Az Ukrán Kupában a „vak sorsolásnak” köszönhetően már a legjobb nyolc közé jutásért megmérkőzik egymással a Dinamo Kijev és a Sahtar Donyeck. A legutóbbi fordulóban a Beregvidéket búcsúztató Metaliszt Harkiv Lembergi vendégszereplése is érdekes párharcnak ígérkezik.

A párosítás: Dinamo Kijev–Sahtar Donyeck, Metalurg Do­nyeck–Krivbász, Voliny Luck–Dnyipro, Kárpáti Lviv–Me­taliszt Harkiv, Metalurg Za­po­rizs­zsja–Vorszkla Poltava, Bukovina Csernyivci–Arszenal Kijev, Szumi–Zorja Luhanszk, Sztal Dnyepro­zerzsinszk–Csornomorec Odessza.

Az egymeccses párharcokat október 26-án rendezik.

(tamási)