Nagydobronyi és dédai siker az Árpád-kupán

2011. október 21., 10:00 , 562. szám

A szokatlanul korán érkező csípős hideg és szeles idő ellenére az idén is sikeres volt az immáron hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Árpád-kupa labdarúgótorna Tiszacsomán, amely a KMKSZ megyei és helyi alapszervezete szervezésében került lebonyolításra a honfoglalási rendezvénysorozat részeként az elmúlt szombaton.

A tornára három ifjúsági és négy öregfiúkcsapat nevezett, így összességében kilenc találkozó döntött a helyezések sorsáról. Az ünnepélyes megnyitón Sin József, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöke, illetve a házigazda jogán Rácz János, a KMKSZ Tiszacsomai Alapszervezetének első embere üdvözölte a résztvevő csapatokat, nézőket és játékvezetőket, sportszerű, sérülésmentes játékot, kitartást és jó szórakozást kívánva mindenkinek.

A kétszer 15 percig tartó mérkőzések első felvonásában a nagydobronyi ifik 1-0-ra legyőzték tiszacsomai kortársaikat, ám rögtön utána a házigazdák Gut 3-1-es legyőzésével vigasztalódtak. A harmadik 30 perces küzdelemben Nagydobrony vesztett állásból fordítva 3-2-re nyert Gut ellen, így megszerezték a tornagyőzelmet az ifjúsági csapatok között. Az elsőségért járó kupa és oklevél mellett a nagydobronyi Hidi Béla a legjobb játékosnak járó díjat is átvehette Sin Józseftől.

Az ifjúsági torna után az öregfiúk csatározására benevezett négy csapat számára ejtették meg a sorsolást. Déda, Beregszász és Nagydobrony mellett Beregújfalu és Badaló közös csapattal nevezett a viadalra, amelyen csak azok rúghattak labdába, akik már elmúltak 35 évesek, illetve nem igazolt játékosok.

Nagydobrony és Beregszász gól nélküli döntetlennel kezdett, majd Déda 2-0-ra győzte le Beregújfalu és Badaló válogatottját. Az összeszokott csapatjáték benyomását keltő dédaiak a folytatásban Beregszászt és Nagydobronyt is 1-0-ra verték, így pontveszteség nélkül végeztek az élen az említett két csapat előtt. Itt is a győztes együttesből került ki a torna legjobb játékosa, Kovács András személyében.

A mérkőzéseket itt is díjátadás követte. A beregdédai öregfiúk csapatkapitánya a Gergely István csetfalvai fafaragó által díszesen faragott Árpád-kupát vehette át. A verseny kiírása szerint háromszor kell majd elnyernie egy csapatnak kupát, hogy végleg birtokukba kerüljön.

Sin József zárszavában röviden ismertette a Tiszacsomai Honfoglalási Emlékpark történetét, megköszönte a sportszerű és helyenként látványos játékot, a játékosok kitartását, és mindenkit meghívott a másnapi honfoglalási emlékünnepségre. Majd az Árpád-kupa labdarúgó-torna végén a hagyományoknak megfelelően a focisták, játékvezetők, szervezők és érdeklődők most is közösen fogyasztották el az ebédet, vagyis az idén is rendkívűl finomra sikeredett bográcsgulyást. A rendezvényt a Bethlen Gábor Alap támogatta.

(tamási)