Dzsakobia volt a nyerő ember

Labdarúgás

2011. november 4., 09:00 , 564. szám

Hazai pályán javította múlt heti kisiklását a másodosztályú bajnokságban az Ungvári Hoverla-Zakarpattya. A százszázalékos hazai mérleggel bíró ungváriak otthonában ezúttal a Zirka kapitulált.

Jó egy órán keresztül csak néhány elpuskázott hazai helyzetecske hozhatta némi izgalomba a meccsen most is csak néhány száz főnyire taksálható ungvári publikumot. A 61. és 67. percben aztán a Hoverla legnevesebb játékosa, a korábban a grúz válogatottban is megforduló Dzsakobia kétszer villant, beállítván ezzel a 2-0-s hazai győzelmet jelentő végeredményt.

A Zakival azonos pontszámmal rendelkező Metalurg Zaporizzsja a Titan Armjanszk vendégeként nyert ugyanilyen arányban, míg a forduló rangadójának számító Szevasztopol–Krimteplicja-párharc 1-1-es döntetlent hozott.

A bajnoki tabellát egyformán 44 ponttal vezető Metalurg és Hoverla mögött a harmadik Krimteplicjának 35, a negyedik Arszenalnak 34, az ötödik Szevasztopolnak 33 pontja van. A november 5-én sorra kerülő 19. fordulóban Olekszandr Szevidov csapata éppen Szevasztopolban kísérelheti meg a pontszerzést.

(tamási)