Szalagtűző ünnepség a karácsfalvai líceumban

2011. november 4., 09:00 , 564. szám

A Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceumban október 28-án került sor a már hagyománnyá váló szalagtűző ünnepségre. A 2011/2012-es tanévnek két végzős osztálya kapta meg a zöld-fehér szalagot.

Az ünnepség szent liturgiával vette kezdetét a falu görög katolikus templomában. A liturgián Pősze Roland atya, a líceum lelki vezetője szólt elsőként a diákokhoz. Prédikációjában arról az útról beszélt, ami még ismeretlen a diákok számára, ezért szívük tele van félelemmel, de Istenben bízva nem kell félniük az előttük álló akadályoktól.

A liturgiát követően Demkó Ferenc esperes úr és Tóth Jenő atya, a líceum intézményvezetője köszöntötte a diákokat.

A beszédeket követően a 10. osztály műsorral köszöntötte a végzősöket, egy tanulságos történetet adtak elő a szeretetről. A műsor után a 12.-esek osztályfőnöke, Szabó Annamária és a 11.-esek osztályfőnöke, Ruszinkó Szergej köszöntötte a diákokat.

Az osztályfőnökök beszéde után a végzősök műsora következett, majd ezt követően megkapták a zöld-fehér szalagot. A szalagfeltűzés után a líceum dísztermében folytatódott tovább az ünnepi műsor, ahol a végzősök eltáncolták a várva várt keringőt. A két osztály műsorát a Nevetlenfalui Művészeti Iskola előadása tette színesebbé, akik különböző stílusú táncokkal szórakoztatták a jelenlévőket.

A szalagtűző ünnepség nemcsak külsőleg öltöztette ünneplőbe a végzős diákokat, hanem lelkileg is. Emlékeik nem a videón és fényképeken maradnak meg, hanem a szívükben, melybe életre szóló üzeneteket, bölcsességeket véstek tanáraik és szüleik.

(Cs. T.)