Sahtar-henger Lvivben

2011. december 2., 09:00 , 568. szám

Az ukrán Premier Ligában a 18. fordulóval – ami már a harmadik tavaszról előre hozott játéknap volt – folytatódott a bajnoki pontvadászat.

A listavezető Dinamo Kijev a sereghajtó Obolony Kijev vendégeként nyert nehezen. A sörgyáriak kispadján az elmúlt alig egy hónap alatt már három tréner is megfordult. A sorozatos sikertelenség miatt lemondó Szerhij Kovalecet két meccs erejéig a tartalékcsapat mestere, Rácz László váltotta, ám a fancsikai születésű egykori dinamós és FTC-s kiválóság előbb betegségre hivatkozva maradt távol, majd a klub szűkszavú közleménye szerint felbontotta a szerződést az együttessel. A Dinamo ellen már Szerhij Konyusenko ült az Obolony kispadján.

Az üldözők közül a Sahtar Donyeck Lvivben rendezett gólparádét a tavalyi önmagához képest most csak árnyékát mutató Kárpáti ellen, a Metaliszt Harkiv pedig a Tavrija ellen nyert biztosan. A kisebbik donyecki gárda, a Metalurg, a Vorszkla ellen játszott gólgazdag találkozót.

Eredmények: Metalurg Donyeck – Vorszkla Poltava 6-3, Metaliszt Harkiv – Tavrija Szimferopol 2-0, Obolony Kijev – Dinamo Kijev 0-1, Krivbász – Illicsivec Mariupol 2-0, Voliny Luck – Dnyipro 1-2, Olekszandrija – Zorja Luhanszk 1-0, Kárpáti Lviv – Sahtar Donyeck 0-5, Arszenal Kijev – Csornomorec Odessza 0-1.

A tabellát immáron 46 ponttal vezető Dinamo mögött a Sahtarnak továbbra is egyetlen pont a lemaradása, míg a Metaliszt 41 ponttal harmadik.

(tamási)