Előkarácsony a bentlakásos óvodában

Cipősdobozba zárt szeretet

2011. december 30., 09:00 , 572. szám

A Beregszászi 5. Számú Bentlakásos Óvoda kicsiny lakói számára igazi örömünnep volt december 21-ének délutánja: a Magyar Köztársaság Beregszászi Konzulátusának munkatársai ugyanis cipősdobozokba csomagolt ajándékokkal lepték meg őket.

A város peremén fekvő bentlakásos óvodában hétfőtől péntekig szociálisan igen nehéz sorban élő gyermekekkel foglalkoznak, akik számára már a szeretet és a törődés is nagyon sokat jelent. Nem meglepő hát, hogy nagy lelkesedéssel fogadták ezen a napon a beregszászi konzulátus őket felkereső képviselőit: Kerekes Henrietta konzul asszonyt és Lovas Ilonát, a diplomáciai kirendeltség munkatársát. A lelkesedés nem véletlen: a beregszászi konzulátus kiemelt figyelmet fordít az óvoda kicsiny lakóira. Ezt megelőzően pl. Mikulás-napi ünnepséget szerveztek az intézményben, így szerezve boldog pillanatokat a kicsiknek. Karácsonyhoz közeledve pedig a Dunántúli Református Egyházkerület híveihez intéztek jótékonysági felhívást, mely nem maradt visszhang nélkül. Számos egyházközség – köztük Mosonmagyaróvár, Mosonújlak és Rajka – megmozdult, s az emberek jószívű adományainak hála, igen sok ajándék gyűlt össze, melyeket cipősdobozokba csomagolva juttattak el a gyerekekhez.

Kerekes Henriettát és Lovas Ilonát az óvoda vezetője, Kozmacsuk Anikó köszöntötte, megköszönve nekik – és általuk – a magyarországi adományozók figyelmességét és törődését. Kerekes Henrietta beszédében arról szólt, milyen nagy öröm volt látni és megtapasztalni a konzulátus felhívását követő jótékonysági mozgalmat, amikor szegény és gazdag családok, intézmények a legnagyobb szeretettel küldték el ajándékaikat azért, hogy ezeknek a gyerekeknek boldog pillanatokat szerezzenek. Mint mondta, mindez azt is példázza: él még az emberek szívében az összetartozás érzése. Végezetül Kerekes Henrietta békés, boldog karácsonyt kívánt mindenkinek.

A vendégeknek a kicsiny lakók ünnepi műsorral kedveskedtek, majd átadásra kerültek a díszes szalaggal átkötött dobozok, melyeket az ovisok nagy kíváncsisággal bontottak ki.

Az óvodában történt események azt tanúsítják, hogy a gondoskodás, a szeretet és az együttérzés legkisebb szikrája is milyen nagy dolgokra képes.

fzs