Tanszercsomag az elsősöknek

2011. december 30., 09:00 , 572. szám

A Széchenyi Jótékonysági Alapítvány a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) közreműködésével azt a célt tűzte ki, hogy karácsonyig minden kárpátaljai magyar iskola elsős kisdiákját tanszercsomaggal lepje meg – tudtuk meg a KMPSZ munkatársaitól.

A csomagokat a KMPSZ munkatársai állították össze, melyek számos hasznos és értékes, főleg az iskolai foglalkozásokban felhasználható eszközt tartalmaznak: így pl. vízfestéket, írószereket, színes papírt, valamint egy színes, gazdagon illusztrált olvasókönyvet.

Brenzovics László, a Széchenyi Jótékonysági Alapítvány elnöke, a KMKSZ alelnöke, valamint Orosz Ildikó, a KMPSZ elnöke december 23-án délelőtt beregszászi tanintézményeket keresett fel, így a Beregszászi 4. Számú Kossuth Lajos Középiskolát és a Beregszászi 6. Számú Általános Iskolát, ahol személyesen adták át a tanszercsomagokat. Az említett tanintézmények nebulói a gesztust ünnepi műsorral viszonozták.

Mint megtudtuk, közel 1500 tanszercsomag készült, melyeket a pedagógusszövetség elnökségi tagja és regionális irodavezetői juttattak el a többi tanintézménybe.

halász