Karácsonyi erőszak

2012. január 13., 09:00 , 574. szám

Nem sikeredett túl békésre az ortodox karácsony Kárpátalján. A rendőrségnek számos esetben gyűlt meg a baja az „ünneplőkkel”. Karácsony első napján ötven bűncselekménnyel kapcsolatos bejelentést kaptak a hatóságok – közölte a megyei belügyi főosztály sajtószolgálata.

Szenteste összeszólalkozott egy házaspár Perecsenyben. A feldühödött asszony konyhakést ragadott, s mellbe, majd ráadásként hátba szúrta férjét. Szerencsére a megsebzett házastárs idejében kórházba került, így sikerült megmenteni az életét.

Január 7-én este szállítottak kórházba Huszton egy 22 éves fiatalembert kés okozta sebekkel a hátán. Mint a vizsgálat kiderítette, az áldozat társaságban ünnepelte a karácsonyt. A vendégek között vita támadt, melynek hevében a háziasszony kést ragadott, s vendégének esett.

Ungvár környékén ismeretlenek rátámadtak az utcán egy 54 éves férfira, akit ezután állkapocstöréssel és agyrázkódással szállítottak kórházba. Az ungvári járási Szerednyén pedig három vendége törte el a házigazda bordáit.

Tragikus véget ért karácsony harmadik napja annak a szolyvai lakosnak, aki ittasan keveredett vitába 33 éves testvérével. Az öcs a vita hevében felkapott egy botot, s úgy megverte a bátyját, hogy az belehalt sérüléseibe. A helyszínre érkező orvosok már csak a halál beálltát állapíthatták meg.

Majdnem testvérgyilkosság lett a vége az ökörmezői járási Felsősebesen (Verhnyij Bisztrij) kirobbant családi vitának is. A feldühödött fiatalabbik testvér a dulakodás hevében megragadott egy 22 centiméteres konyhakést, s azzal mellbe szúrta bátyját. Szerencsére a penge nem ért létfontosságú szervet, az áldozat most a kórházban lábadozik.

ntk