Tizedére csökken a fizetett szolgáltatások száma

2012. január 20., 09:00 , 575. szám

Az ukrán kormány 2011. októberi rendeletében megállapította a belügyminisztérium és az annak alárendelt szervek által 2012. január 1-jétől nyújtandó fizetett szolgáltatások díjszabását, melyet a korábbi években belügyminisztériumi rendeletek szabályoztak. A rendelet következtében a korábbihoz képest 2012. január 1-jétől tizedére esett vissza a közlekedésrendészet (DAI) által nyújtott fizetett szolgáltatások száma. Míg az előző években a DAI összesen 170 fizetett szolgáltatást nyújtott, ezek száma a kormányrendelet életbelépésével 17-re csökkent.

Marija Miszjajlo, a Kárpátaljai Megyei Közlekedésrendészeti Főosztály pénzügyi-gazdálkodási osztályának vezetője lapunk érdeklődésére elmondta, hogy január 1-jétől már az új, jelentősen mérsékelt díjszabások szerint adják ki a jogosítványt a járművezetői és a KRESZ-vizsgán sikeresen túljutók számára: a korábbi 405 hrivnya 50 kopijka helyett január 1-jétől 273 hrivnya 50 kopijkát kell fizetni a jogosítvány kiadásáért.

Ezenkívül számos más szolgáltatás díjszabása is mérséklődött. Az osztályvezető tájékoztatása szerint, élve a lehetőséggel, hogy olcsóbban válthatják ki a jogosítványt és számos más szolgáltatásért kevesebbet fizethetnek, 2012 első munkanapjaiban számos ügyfél kereste fel a közlekedésrendészeti osztályokat szerte a megyében.

(B.J.)