Polgárőrbál Benében

2012. február 3., 09:00 , 577. szám
Rendezvény – amely összetartja a családokat is

A benei polgárőrség múlt pénteken este ismét a település központjában gyülekezett. Ám ezúttal a tagokról hiányzott a polgárőrmellény, ugyanis nem járőrözni, hanem – bál keretében – szórakozni gyűltek egybe.

Az ünnepség helyszíne a Bene központjában lévő vendéglő volt, melynek asztalai roskadoztak a polgárőrök családjainak hölgytagjai által készített ínycsiklandozó ételektől. Miután a „gárda” tagjaiból már mindenki megérkezett, ifj. Molnár László, a polgárőrség vezetője emelkedett szólásra, kifejezve örömét, hogy immár második alkalommal kerülhet megrendezésre a bál, mely egyrészt a közösen végzett kemény munka díjazása, másrészt közösségépítő alkalom is. Ifj. Molnár László röviden összefoglalta a 2010. május 8-án alakult polgárőrség történetét, melynek létrehozását a településen történt bűncselekmények indokoltak. A szervezet 38 taggal alakult meg, s nem tétlenkedett, hiszen már a megalakulást követő napokban munkához látott. A 6-8 fős csoportokban történő járőrtevékenység eredményeként azóta szinte teljesen megszűntek a bűncselekmények a településen, a szervezet eredményességét a helyi lakosok részéről érkező pozitív visszajelzések is tükrözik. A polgárőrség tehát azon célokat, amiért életre hívták: elérte. Az éjszakai szolgálaton kívül a tagok a településen zajló rendezvények – pl. a focimérkőzések – biztosítását is ellátják. Ifj. Molnár László örömmel említette meg, hogy jelenleg már közel ötvenen vannak.

Mint elhangzott, a szervezet vezetése már a megalakulást követő napokban tervbe vette, hogy a település közbiztonságáért végzett munka mellett a szórakozást, a kultúrát és a sportot előmozdító rendezvényeket is szervez majd. Ennek első lépéseként már az alapítás évében, november 12-én sikerrel rendezték meg az I. Benei Polgárőrbált. Majd a következő évben, július 31-én megszervezésre került az I. Benei Polgárőrnap is, mellyel – kicsit megkésve – a szervezet egyéves születésnapját is méltatták. A szervezők a rendezvényre a sárosoroszi és a mezőgecsei polgárőröket is meghívták, akikkel látványos és erőt próbáló sportrendezvények keretében mérettettek meg. Ifj. Molnár László külön örömmel konstatálta, hogy a verseny legjobbjainak a beneiek bizonyultak, megelőzve a második helyezett Sárosoroszit, valamint a „bronzérmes” Mezőgecsét. Az akkor elért eredményért ez alkalommal ismét köszönetet mondott a tagságnak, egyben Hadady Sándor, Horváth Lajos, Botos Tibor, Mészáros József és Vincze István csoportvezetőknek okleveleket adott át, így köszönve meg nekik a szervezeten belül végzett eredményes munkájukat. A polgárőrnapot idén ismét szeretnék megszervezni, s ezzel hosszú távon egyben hagyományt is szeretnének teremteni.

A beszédét követően ifj. Molnár László a tagokra és a szervezet jövőjére emelte poharát: „A polgárőrség megalapítását megelőzően számos olyan vélemény hangzott el, hogy a szervezet működése tiszavirág-életű lesz – mondotta. – Ám erre rácáfolt a tagok időt és fáradtságot nem sajnáló munkája, valamint az eredmények, ami által bebizonyosodott, hogy a szervezet hosszú távon is tevékeny és életképes.”

A bál a továbbiakban jó hangulatú „eszem-iszommal”, valamint hajnalig tartó táncmulatsággal zárult.

F. Zs.