A hazai zimankó után irány Törökország!

Labdarúgás

2012. február 10., 09:00 , 578. szám

Túl van a téli felkészülés első, hazai időszakán az Ungvári Hoverla-Zakarpattya labdarúgócsapata. Február 10-től – hátrahagyva az itthoni zord időjárást – Törökországban folytatódik a felkészülés a másodosztályban feljutóként telelő együttes számára a március második felében folytatódó pontvadászatra.

A múlt héten a szlovák Zemplén volt az ellenfele Olekszandr Szevidov csapatának. A nagymihályi alakulat ellen Muhovikov szerzett vezetést, majd Dzsakobija volt eredményes büntetőből, a végén a szlovákok ugyancsak büntetőből szépítettek. Három nappal később ugyancsak a megyeszékhelyhez közeli műfüves edzőtáborban a Kárpáti Lviv tartalékcsapata volt az ellenfél. Az őszi házi gólkirály, Dzsakobija és Jeliszejev találatával a félidőben 2-0-ra vezettek a vendéglátók, fordulás után pedig az egyik új téli szerzemény, Viter tette még magabiztosabbá a vezetést. A legvégén az ellenfél itt is összehozott egy szépítő találatot (3-1).

Koszirin és Viter szerződtetése után további minőségi futballisták érkezése várható, hiszen az ungváriakkal készül még egy nagy név, az egykori válogatott Vjacseszlav Szviderszkij, illetve visszatért a csapathoz a Metalurg Donyecknél próbajátékon lévő Jevhen Jeliszejev. Ezenkívül az említett edzőmeccseken jó benyomást keltett a japán Yasuhiro Kato (képünkön) is, akivel a Hoverla-Zakarpattya vezetői lapzártánkkor hivatalosan is szerződést kötöttek. Így a 25 éves középpályás, aki korábban Lettországban játszott, az ukrán futball első japán légiósa lett.

(tamási)