Sima győzelmekkel kezdte a ,,tavaszt” a Kárpáti

Labdarúgás

2012. február 24., 09:00 , 580. szám

Magabiztos győzelmekkel vágott neki a most folyó bajnokság második felének – ha úgy tetszik, az első tavaszi fordulónak – a honi élvonalbeli női kézilabda-bajnokságot vezető Ungvári Kárpáti. Az ukrán Szuperligában a hét végén a sereghajtó Halicsanka Lviv volt Borisz Petrovszkij csapatának az ellenfele.

Az első mérkőzésen már a félidőre eldőlt a találkozó sorsa, végül 34-19-re nyert a Kárpáti, amelyben a szülinapos Lebegyeva és a válogatott kerettag, Maljucsenko volt elemében – mindketten 7 találatig jutottak –, de azért a hatgólos Turkalo is kivette a részét a sikerből.

A másnapi visszavágón az elején sokáig a vendégek vezettek, de a szünetre már kétgólos ungvári előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. A második 30 percben még meggyőzőbb lett a Kárpáti fölénye, és végül 26-19 arányban nyert a listavezető. Ezen a találkozón az ungvári színekben mindössze második mérkőzését játszó Darina Kot volt a legeredményesebb hét góllal. A tehetséges fiatal játékos Brovariból érkezett, és az idény végéig kölcsönben erősíti a sok sérülttel rendelkező Ung-parti keretet.

A másik két párharcban is egyértelmű volt a két találkozó kimenetele: a Szpartak Kijev mindkétszer 30-25-re bizonyult jobbnak a Szparta Krivij Rihnél, a Kárpáti legnagyobb riválisának számító Podatkovij Universzitet Irpeny pedig 26-18-ra, illetve 23-19-re nyert a Dnyiprjanka Herszon ellen.

A tabellát 32 ponttal vezető Kárpáti mögött az Irpenynek 25, a Szpartak Kijevnek 21 pontja van.

A következő fordulót eredetileg február 24-én és 25-én rendezték volna, de az ukrán válogatott szövetségi kapitányának, Leonyid Rattnernek a kérésére ezt később pótolják, mivel a spanyolok elleni Eb-selejtezőre készülő nemzeti csapat összetartáson vesz részt. A kapitány egyébként az ungváriak közül Natalja Turkalónak, Inna Maljucsenkónak és Olga Perederijnek küldött meghívót.

(tamási)