Ha nem találják a repülőtéren elkeveredett csomagot

2012. március 2., 09:00 , 581. szám

„Férjemmel meglátogattuk külföldön élő gyermekeinket, repülővel utaztunk oda-vissza. Az odaúton elveszett a három táskánk egyike. Hamburgban a repülőtéren átadtuk a hivatalnoknak a kitöltött nyomtatványt az elveszett holmik felsorolásával, valamint a csomagjegyet, azaz nem maradt semmiféle igazolásunk az elveszett táskáról. A repülőtéren azt ígérték, hogy intézkednek, de eltelt három hónap, és semmi sem történt. Mit tegyünk?”

– Önöknek ahhoz a légitársasághoz kell fordulniuk, amellyel utaztak, hogy adjanak magyarázatot, mit történt a csomagjuk elvesztése kapcsán tett bejelentésük ügyében. Érdeklődhetnek a társaság ukrajnai képviseleténél is, nem kell ismét Hamburgba utazniuk vagy oda levelet írniuk. Amennyiben írásban benyújtott ez irányú kérvényükre sem kapnak választ, jogukban áll bírósághoz fordulni, s kártérítést kérni az elveszett csomagért.

Gyakorta előfordul, hogy az elveszett csomagok, illetve a csomagokból eltűnt értéktárgyak ügyében az utasnak nem sikerül megtalálnia az illetékes hatóságot, aki foglalkozna panaszával, illetve egyik illetékestől a másikig küldözgetik. Az ilyen esetekre javasolnám, hogy panaszukat foglalják írásba, s tértivevényes levélben küldjék meg azt az illetékes repülőtéri hatóságoknak vagy a légitársaságnak, mert ilyenkor foglalkozni kénytelenek az ügyükkel.

hk