Szigorítottak a magyar vámosok

Vége az „üzemanyagbiznisznek”?

2012. március 9., 09:00 , 582. szám

Március elsejétől Magyarországra heti egy alkalommal lehet vámmentesen üzemanyagot bevinni az Európai Unió tanácsának vonatkozó rendelete miatt, jelentette be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Ugyanis az elmúlt évben több mint 572 ezer liter csempészett üzemanyagot foglalt le a NAV; a 614 esetszámból 410-et az ukrán határhoz közeli észak-alföldi régióban regisztráltak. Ebben a térségben csak az idén alig több mint másfél hónap alatt 60 ezer liter illegálisan behozott üzemanyagra bukkantak a vámosok. A megváltozott szabályokról Suller György Attila őrnagyot, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivőjét kérdeztük.

– Mi volt a célja a vámszabály módosításának?

– A vámszabály nem módosult, az adómentesség feltételeinek betartatását és ellenőrzését szigorította meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Erre azért volt szükség, mert a határt átlépők nagy része – akik nap mint nap – az adómentesen behozott üzemanyagot Magyarországon értékesítették, holott az adómentesség egyik feltétele éppen a személyes használat.

Az utasok személyi poggyászában importált termékek általános forgalmi adó és jövedékiadó-mentességéről szóló 2008. évi LXVIII. törvény 4.§-a értelmében az üzemanyag-behozatal mentes lehet a jövedéki adó megfizetése alól, amennyiben a behozatal időpontjában a következő feltételek mindegyike teljesül:

1. A behozatal kizárólag alkalmi jellegű.

A behozatal nem egy sorozat részeként valósul meg, hanem alkalomszerűen történik, legfeljebb hétnaponként 1 alkalommal. Ebből kifolyólag nem minősül alkalmi jellegűnek – és a feltétel nem teljesül –, ha a behozatal valamilyen rendszerességgel történik. Tehát egy héten belül többször, rövid időközönként, pl.: naponta, kétnaponta, vagy akár három-négy naponta.

2. Az üzemanyagot személyes használatra hozzák be.

Személyes használatúnak tekinthető az az üzemanyag mennyiség, amely a magánszemély által az utazásához használt gépjármű szabványos üzemanyagtartályában található, valamint a 10 litert meg nem haladó mennyiségű, hordozható tartályban/kannában tárolt üzemanyag.

3. Az üzemanyagnak sem a jellege, sem a mennyisége nem utal kereskedelmi mennyiségű behozatalra.

A nem kereskedelmi jellegű behozatal akkor valósul meg, ha a behozott üzemanyag személyes vagy családi használatra szolgál, és a behozatal rendszeressége hétnaponként az egy alkalmat nem haladja meg.

Amennyiben a feltételek valamelyike nem teljesül, az üzemanyag csak az általános forgalmi adó és jövedéki adó megfizetése után hozható be Magyarország területére.

A szabályok egyformán vonatkoznak Ukrajna és az Európai Unió állampolgáraira, ahogyan eddig is.

Egy kis statisztika: Tavaly december 1. és idén február 7. között eltelt 70 nap, azaz 10 hét alatt összesen 149 889 gépjármű lépett be Ukrajnából Magyarországra. Ebből 2997 járművet 10-nél többször, azaz hetente 1-nél több alkalommal regisztráltak belépőként az ukrán–magyar határon. Az érintettek összesen 72 427 alkalommal léptek be Magyarországra. Vagyis 42 457 alkalommal a heti 1 alkalmon felül történt belépés, ennek megfelelően a vizsgált időszakban alkalmi jellegűnek mindösszesen 107 432 belépés minősül!

Március 1-je után ez azt jelentheti, hogy 30%-kal csökkenhet a belépő járművek száma, ami a határok további átjárhatóságát biztosíthatja az igazi turisták, például rokont látogatók számára. Továbbá üzemanyag tekintetében éves szinten jelentősen csökkenhet az adóelvonás, ezzel párhuzamosan a dohánytermékek terén további jelentékeny adóelvonás nem következik be. Ennek köszönhetően a csempészek zsebe helyett a nemzeti költségvetés gyarapszik, amit iskolák, óvodák, egészségügyi intézmények fenntartására is lehet fordítani.

– Mindenkire egyformán vonatkozik-e az új szabályozás? Vannak-e kivételes esetek?

– Nincsenek kivételes esetek. Hétnaponta egyszer lehet behozni ADÓMENTESEN üzemanyagot, ami NEM AZT JELENTI, hogy hétnaponta csak egyszer lehet Magyarországra utazni, mert sajnos ilyen rémhírek is terjednek. Végletekig leegyszerűsítve az azt jelenti, hogy egy hétnapos intervallumban csak egyszer lehet tele tankkal belépni, minden további belépéskor nem lehet több üzemanyag a járműben, mint amennyi mennyiséggel előtte kilépett.

– Mennyivel hosszabb ideig vizsgálnak mostantól egy autót?

– Emiatt nem lesz hosszabb az ügyintézési idő összességében és autókra lebontva sem. Már 2010 szeptemberében bevezettük a határregisztrációs rendszert, az utasnak eddig is nyilatkoznia kellett arról, hogy hány literes az üzemanyagtartály, illetve mennyi üzemanyag van benne, továbbá fel kellett tüntetnie a kilométeróra állását is. Ugyanezekkel az adatokkal dolgozunk most is. Számításaink szerint az intézkedésnek köszönhetően csökkenni fog a várakozási idő, hisz előre láthatólag 30%-kal eshet vissza a forgalom. Még egy hét sem telt el, de a tapasztalataink azt mutatják, hogy csökkent a várakozási idő a határátkelőhelyeken.

– Ha valaki igazolni tudja, hogy dolgozik, vagy mondjuk orvosi kezelésre kell járnia heti két alkalommal, nem lehet kivétel? Vagy mondjuk, ha valaki bizonyíthatóan kulturális céllal lépi át a határt hetente többször?

– Ha valaki orvosi kezelésre jár ide, vagy itt dolgozik Magyarországon, az természetesen életszerű, tehát ilyenek előfordulnak, viszont nekik ugyanúgy nyilatkozniuk kell az üzemanyagról. Mert az valóban életszerű, hogy itt gyógykezelteti magát, illetve itt dolgozik valaki, de az nem életszerű, hogy reggel mindig tele tankkal jön, este pedig üres tankkal megy, és másnap ugyanúgy. Persze, minden eset más és más. Konkrétan innen nehéz megmondani, hogy mi van akkor, ha egy kulturális céllal belépő csoport autóbusza hetente többször jön. Az ügyfeleink határozatot kapnak erről, és természetesen fellebbezéssel élhetnek, amennyiben másodfokon úgy ítélik meg, hogy nem volt jogszerű az eljárás, akkor természetesen a megfizetett összegeket visszatérítjük.

– Mennyi forgalmi adót és a jövedéki adót kell fizetni egy liter benzin után?

– Jelenleg az áfa 27%, a jövedéki adó pedig 110 Ft körül van. Benzin és dízelüzemanyag között nincs nagy eltérés. Tehát ha megfizetnek mindent, akkor literenként 160 forintot kell a többletbenzinért fizetni. Így már az üzemanyagcsempészeknek nem éri meg. Az intézkedés, ismételten hangsúlyoznám, arra irányult, hogy visszaszorítsuk az üzemanyagcsempészetet. Semmiképp nem azok ellen, akik becsületes, tisztességes céllal, rokonlátogatásra, gyógykezelésre vagy dolgozni jönnek.

Badó Zsolt