Vendégségben Magyarországon - Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója

2012. március 16., 09:00 , 583. szám

Részvételi felhívás a Kárpát-medencén belül és kívül élő magyar fiatalok és művészeti csoportok számára.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Hungarofest Nonprofit Kft. közös szervezésében 2012. augusztus 14. és 21. között ismét megrendezi a Vendégségben Magyarországon - Külhoni Magyar Fiatalok Találkozóját a Kárpát-medencén belül és kívül élő magyar fiatalok részére.

Szeretnénk, ha a Vendégségben Magyarországon rendezvényen a Ti régiótokat is képviselnék 16 és 22 év közötti fiatalok illetve kísérőik. Elsősorban azok jelentkezését várjuk, akik: egyéni vagy csoportos produkcióval rendelkeznek (néptánc, színjátszás, kórus, zenekar stb.) melyet bemutathattok egymásnak és a budapesti illetve vidéki közönségnek.

A programban harmonikusan ötvöződnek a közösségi együttlétek és a művészeti fesztiválok jellemzői; éppen ezért a találkozó legfontosabb célkitűzései:

– A jeles évfordulókra való emlékezés. E programok során a fiatalok az elmúlt években már megismerkedhettek többek között Liszt Ferenc életével, munkásságával és korával. Az idei évben Örkény Istvánra és az Olimpiára fordítunk kiemelt figyelmet.

– Budapest és Eger történelmi, kultúrtörténeti értékeinek megismertetése.

– Változatos szabadidős tevékenységek (közösségi együttlétek, vetélkedő, egyéb szórakoztató programok).

A rendezvény 7 napja alatt szállást és teljes ellátást biztosítunk a résztvevők számára, a Budapestre való utazáshoz indokolt kérelem alapján támogatást nyújtunk.

Ha felkeltette érdeklődésedet a Vendégségben Magyarországon – Külhoni magyar fiatalok találkozója és részt vennél rajta csoportoddal együtt, néhány soros bemutatkozással (művészeti csoport neve, létszáma – amely ne haladja meg a 20 főt –, a tagok életkora, stb.) mellékelve jelezd szándékotokat az alábbi elérhetőségeink egyikén legkésőbb 2012. április 20-ig. A produkcióról rövid képanyagot is kérünk – esetleg link formájában.

Felhívjuk a figyelmedet arra, hogy a keretek végessége miatt a felhívásra való jelentkezés nem jelent automatikus részvételt az Ifjúsági Találkozón. A megküldött bemutatkozók elbírálása után 2012. április 30-ig mindenkit értesítünk a döntésről, illetve a jelentkezés elfogadása esetén a további teendőkről.

Hungarofest Nonprofit Kft.

Cím: H-1082 Budapest, Kisfaludy u. 32.

E-mail: kaloczy.andrea@hungarofest.hu

Honlap: www.hungarofest.hu