Visszaveszik-e a szakadt farmert?

2012. március 16., 09:00 , 583. szám

„Nemrég vásároltam egy farmert. Összesen háromszor volt rajtam, amikor úgy 20 nappal a vásárlás után észrevettem, hogy egy helyütt az anyag szakadni kezdett a varrásnál. Visszakövetelhetem-e a pénzemet az ilyen áruért, vagy kérhetek-e cserét?”

– Amennyiben 14 napnál kevesebb telik el a vásárlás pillanatától, önnek jogában áll visszavinni az eladóhoz a farmert anélkül, hogy meg kellene magyaráznia tette okát. Így azonban fel kell készülnie rá, hogy az eladó esetleg azt válaszolja majd, hogy a nadrág anyaga az óvatlan hordástól indult szakadásnak, s nem azért, mert gyártási hibás. A tapasztalat azt mutatja, hogy ilyen esetekben rendkívül nehéz bebizonyítani ennek az ellenkezőjét. Próbálkozni azért lehet.

Írjon kérvényt a bolt vezetőségének címére, amelyben pontosan adja elő a tényeket: mikor történt a vásárlás, hányszor viselte a ruhadarabot, s miért kívánja visszaadni azt. A kérvényhez csatolja a vásárlási csekk másolatát. A kérvényt elküldheti tértivevényes levélben a bolt címére, vagy átadhatja személyesen az igazgatóságon a titkárnőnek. Legyen rá gondja, hogy iktassák a kérvényét. Amennyiben a kérvényére nem érkezik válasz, tiltakozzék a fogyasztóvédelmi hatóságoknál.

hk