Rajzpályázat

2012. április 20., 10:00 , 588. szám

A Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület rajzpályázatot hirdet Itt születtem én, ezen a tájon... címmel 9–12 és 13–17 éves gyerekek számára.

A pályázat célja a Kárpátalján élő magyar nemzetiségű gyerekek identitástudatának megerősítése. A rajzok témájukat tekintve tükrözzék nemzeti, kulturális, természeti, művészeti, népművészeti kincseinket, értékeinket, amelyek az itt élő magyarság szellemi örökségét képezik.

A pályamunkák minimum A4, maximum A3 méretű rajzlapra készüljenek tetszőleges festészeti, illetve grafikai technikával (zsírkréta, vízfesték, gouache, tempera, vegyes technika, toll, tus stb.)

A rajzok hátoldalán fel kell tüntetni a pályázó teljes nevét, életkorát, elérhetőségét (telefonszámát, e-mail címét), a tanintézete nevét. Az alkotásokat postai úton a következő címre nyújthatják be a foglalkoztató tanárok, szülők, nevelők:

89432 Szürte, Rákóczi út 67.

Vagy személyesen a Kárpátalja szerkesztőségében: Beregszász, Korjatovics u. 3/2.

A rajzpályázat első 3 helyezettje értékes könyvekből álló csomagot vehet át 2012. június 9-én, a Nagydobronyban megrendezésre kerülő konferencián, ahol a rajzokból kiállítást szervezünk.

A pályamunkák beérkezési határideje: 2012. május 15.