Bajnokveréssel kezdődött

Labdarúgás

2012. április 27., 10:00 , 589. szám

Meglepetésekkel indult a beregszászi járási labdarúgó-bajnokság 2012-es idénye. Az első osztályban 11, a második vonalban 16 csapat jelezte részvételi szándékát.

A legváratlanabb eredmény Gáton született, ahol a hazaiak 1-0-ra verték a címvédő Badaló csapatát. A 90 perc során több helyzetet kialakító, de azokat rendre elpuskázó Tisza-partiak számára Gát már amolyan mumusnak számít, hiszen néhány hete a téli kupa negyeddöntőjében már ugyancsak alulmaradtak ezzel az ellenféllel szemben. Meglepetés született Beregszászban is, ahol a Csillag hazai pályán nem bírt (1-1) Mezővárival. A badalóiak és beregszásziak mellett ugyancsak bajnokesélyesnek számító Déda gólzáporos (10-1) győzelemmel kezdett Nagybereg ellen.

További eredmények: Jánosi–Remete 2-1, Beregsom– Mezőkaszony 3-0. A friss téli kupa-győztes Nagybégány szabadnappal kezdte az idényt.

A második vonalban gólgazdag és gólokban szegény mérkőzésekből sem volt hiány: Kígyós – Tiszcsoma 4-2, Csetfalva–Rafajnaújfalu 6-0, Kovászó–Borzsova 3-2, Kisbégány–Szvoboda 1-2, Mezőgecse– Beregújfalu 3-1, Bakos–Papi 1-0, Bene–Muzsaly 0-0, Bátyú–Gut 2-0.

* * *

A megyei bajnokság vasárnapra kiírt idénynyitója elmaradt, mivel néhány nappal a tervezett rajt előtt az FC Polena és a Dolhai Borzsava is visszalépett a bajnokságtól…

(tamási)