Fölényes Hoverla-siker

Labdarúgás

2012. május 4., 10:00 , 590. szám

Alaposan kijavította legutóbbi fordulóbeli botlását, a Sztal Alcsivszk elleni idegenbeli vereségét az Ungvári Hoverla-Zakarpattya labdarúgócsapata. A másodosztály éllovasa a 28. fordulóban az FK Odessza ellen ért el történelmi gólarányú sikert.

A gólgyártást már az első percben megkezdték a hazaiak, Truhin találata után Muhovikov a 7. percben már kettőre növelte az előnyt. Az első félidő közepén egy kapu előtti kavarodás után vagy Koszirinről került be a labda a hálóba, vagy öngólt vétettek a vendégek. A második félidő a csereembereké volt. Hogy a korábbi fordulókhoz hasonlóan milyen jó érzékkel cserélt ismét Olekszandr Szevidov vezetőedző, azt az is bizonyítja, hogy a második játékrészben pályára lépők közül előbb Dzsakobija duplázott, majd Viter állította be a 6-0-s végeredményt. Az ungváriak ilyen arányban még sohasem nyertek az ukrán bajnokságban!

A két feljutó helyre pályázó vetélytársak közül a második Metalurg Zaporizzsja a sereghajtó FK Lviv vendégeként nyert 5-1-re, a harmadik Szevasztopol pedig Mikolajivban győzött 1-0-ra. A tabellát 68 ponttal vezető Hoverla mögött a második Metalurg 67, a harmadik Szevasztopol 60 pontos.

A hétközben esedékes 29. fordulóban az ungváriak az Olimpik Donyecket látják vendégül.

(felvégi)