Métáztak a munkácsi cserkészek

2012. május 11., 10:00 , 591. szám

Május első napján a Munkácsi 1. Sz. Zrínyi Ilona Cserkészcsapat tagjai – kihasználva a napsütéses délutánt – egy testet-lelket megmozgató métázáson találkoztak.

„A cserkészek egyik legközkedveltebb játéka a méta, többek között azért, mert nem szükséges a játékosoknak kiemelkedő fizikai állóképességgel rendelkezniük – tájékoztat Popovics Pál, a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség (KáMCSSZ) elnöke. – Minden játékos egyforma eséllyel vehet részt benne, ezáltal joggal érezheti, hogy társaihoz hasonlóan a csapat fontos láncszeme, vagyis a méta igen jó közösségi játéknak is számít. Május első napján a Munkácsi 1. Sz. Zrínyi Ilona Cserkészcsapat több mint húsz, 8–18 éves tagja gyűlt össze az egyik városi sportpályán, hogy a gyönyörű időt kihasználva hódoljon ennek a sportnak. A háromórás játék során a két csapat fiataljai közül mindenki jól érezte magát.”

Mivel nemcsak a munkácsi cserkészek szeretnek métázni, a KáMCSSZ az égisze alá tartozó csapatok számára idén júniusban egy kárpátaljai métabajnokságot szervez.

F.Zs.