Színházi előadás Szalókán

2012. május 11., 10:00 , 591. szám

Óriási sikert aratott az ungvári járási Szalókán a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház társulata, Anton Pavlovics Csehov három egyfelvonásos darabjával. A Vidnyánszky Attila által rendezett komédia minden korosztály számára felhőtlen szórakozást jelentett.

Elsőként A medve című tragikomédiát láthatta a közönség, melyben a gyászoló özvegyet, Popova Jelena Ivanovnát Szűcs Nelli, Grigorij Sztyepanovics Szmirnov még nem öreg földbirtokost Varga József, Lukát, a minden lében kanál lakájt pedig Trill Zsolt alakította, felejthetetlen színházi élményt nyújtva.

A második egyfelvonásosban Nyuhin Ivan Ivanovics (Trill Zsolt) a dohányzás ártalmairól tartott szabadelőadását felhasználva vallott életéről, zsarnok feleségéhez fűződő sajátos viszonyáról. A közönség vevő volt minden poénra, jóízűen nevettek. Talán akadt volna olyan is, aki megkönnyezi, ha nem látta volna Trill Zsoltot az előző darabban.

Végül a Leánykérés című darabban Trill Zsolt már Csubukov földbirtokos volt, kiházasítandó csúnyácska lánya, Natalja Sztyepanovna (Kacsur Andrea) fokozatosan vált szelíd udvarias kisasszonyból éles nyelvű boszorkánnyá, majd hisztérikus bőgőmasinává a hipochonder kérővel, Ivan Vasziljevics Lomovval (Tóth László) folytatott ostoba viták hatására.

A végén a közönség vastapssal és virágokkal jutalmazta a színészeket. Orosz Kálmán, a KMKSZ Szalókai Alapszervezetének elnöke a színpadon mondott köszönetet a nagyszerű előadásért.

A színházi estére Magyarország Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériuma támogatásával, illetve a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség megyei és helyi szervezetének jóvoltából került sor.

A helyi kultúrházban a szalókai színházkedvelők mellett sokan érkeztek a közeli településekről is, Eszenyből, Tiszaújfaluból, Tiszaásványból, Csapról, Szürtéből és Tiszasalamonból. Az előadást megtisztelte jelenlétével többek között Gubicza Gábor ungvári magyar konzul, valamint Balogh Lívia, a KMKSZ Ungvári Középszintű Szervezetének elnöke is.

dózsa