Görög katolikus sportnap lányoknak

2012. május 18., 10:00 , 592. szám

A közelmúltban Péterfalván a Beregszászi Magyar Görög Katolikus Esperesi Kerület az egyházközségeiben élő 5–9. osztályos lányok számára sportnapot szervezett.

Évente egy alkalommal kerül megrendezésre a sportnap, mely szám szerint immár a negyedik volt. Az eseménynek a korábbi években Salánk adott otthont, idén azonban a Csirpák József salánki parochus vezette szervezők Péterfalvát választották. A Beregszászi, Ungvári és Nagyszőlősi járásból összesen tizenöt csapat érkezett ide, amelyek tizenkét ügyességi verseny keretében vetélkedtek egymással.

A megmérettetést követően a lányok és egyházközségeik lelki vezetői átvonultak a görög katolikus templomba, ahol imaórára került sor. Ezután következett az ünnepélyes eredményhirdetés, amikor is kiderült, hogy az idei sportnap legjobbjainak a salánkiak bizonyultak. A második helyezést Déda, míg a harmadik helyet Tiszaújhely csapata érdemelte ki. Minden résztvevő a sportnapra készített emlékpólót kapott ajándékba, az első három helyezést elért csapat pedig további értékes ajándékokban részesült.

A szervezők az 5–9. osztályos fiúkról sem feledkeznek meg: számukra a közeljövőben Salánkon szerveznek sportnapot.

F. Zs.