Lelkészbeiktatás Tiszaújfaluban

2012. május 18., 10:00 , 592. szám

A Kárpátaljai Református Egyházkerület (KRE) Ungi Egyházmegyéjének kicsiny református egyházközségében, Tiszaújfaluban jeles eseményre került sor május 13-án, vasárnap. Ezen a napon ugyanis ünnepélyes külsőségek között beiktatták tisztségébe Stefán Zoltán beosztott református lelkipásztort. A kicsiny templom az alkalomra zsúfolásig megtelt.

Stefán Zoltán tanulmányait a Debreceni Hittudományi Egyetemen végezte teológus–lelkész szakon, 2009-ben diplomázott. A diplomát követően segéd-, majd beosztott lelkészként szolgált Bátfa, Palló és Botfalva községekben, 2010 októbere óta Tiszaújfaluban és Tiszaásványban szolgált. A tiszaújfalusi gyülekezet lelkipásztorának hívta meg, amit ő örömmel elfogadott.

Az ünnepség alkalmával Zán Fábián Sándor, a KRE püspöke hirdetett igét Pál apostolnak a rómaiakhoz írott levele 12. részéből. A beiktatási szolgálatot Balogh Attila, az Ungi Egyházmegye esperese végezte, majd Stefán Zoltán tiszteletes tartotta meg beiktatási – szószékfoglaló – beszédét, Máté evangéliuma 11. részének 28-29. versei alapján hirdetve igét.

Az ünnepi istentisztelet folytatásaként a KRE egyházközségeiből jelen lévő lelkipásztorok és gondnokok – köztük a tiszaújfalusiak részéről Révész Endre gondnok – köszöntötték a gyülekezet új lelkipásztorát, valamint a helyi fiatalok adtak elő az alkalomhoz illő ünnepi műsort.

Az ünnepi istentiszteletet követően szeretetvendégségre került sor.

F.Zs.