Gyermeknap Mezőgecsében

2012. május 25., 10:00 , 593. szám

Mezőgecsében immár hetedik alkalommal szerveztek gyermeknapot május 20-án, vasárnap. A község sportpályáján már kora délelőtt változatos programok várták a gyermekeket és szüleiket.

Elsőként a focidrukkerek örülhettek, ugyanis a programok a tíz év alatti gyermekek kispályás labdarúgótornájával vették kezdetüket, melyen a helyi gyermekválogatotton kívül a szomszédos Tiszacsoma, valamint Gut ifjú játékosai is pályára léptek. A tornán a házigazdák bizonyultak a legjobbaknak, második Tiszacsoma, a harmadik Gut válogatottja lett.

Akit a foci nem vonzott, az is megtalálta számítását: a felnőtteket a „lacikonyhák” ételei-italai, a gyermekeket pedig a légvár és a körhinta, valamint a vattacukor, illetve a nagy melegben üdítően ható jeges ínyencségek vonzották.

A hivatalos megnyitón Mester András, Mezőgecse polgármestere, a KMKSZ nagyválasztmányának tagja köszöntötte a pályát megtöltő nagyszámú jelenlévőt. „Úgy vélem, az, hogy jelenleg ilyen sokaság lehet jelen – zömmel gyerekek – annak köszönhető, hogy az utóbbi hat-hét évben jóval több gyermek született községünkben, mint korábban. Mindezt alátámasztják az óvodai adatok: községünk óvodájában jelenleg kétszer-háromszor annyi gyermek van, mint hat-hét évvel ezelőtt. Mindez azt jelzi, hogy az itt élő emberek családcentrikusak, nem akarnak elköltözni innen, jövőt terveznek, melynek egyik legfontosabb pillérét a gyermek jelenti. Mindez községünk életében igen fontos: ha ugyanis sok gyermek születik, Mezőgecsének lesz jövője.”

Az üdvözlő szavak után a kulturális programoké és a vigadalomé volt a főszerep. Az érdeklődők megtekinthették a gyermekek munkáiból összeállított rajz- és festménykiállítást. Amelyik gyermek a vízről vagy esőről szóló verset, illetve mondókát mondott, ajándékot kapott. A futballpálya színpadán nagy sikerrel szerepelt a helyi művelődési ház műkedvelő csoportja, és bemutatkoztak a tiszacsomai műkedvelők is, továbbá a Mezővári Művészeti Iskola fiataljai szintén nagy tetszést arattak, majd több érdekes, ügyességi játékra is sor került.

Fellépett a bátyúi Cók-Mók Bábszínház is. A bábosok előbb interaktív játék keretében „mozgatták” meg a gyerekeket, majd Az elátkozott malom c. bábjátékkal jól meg is nevettették őket. Ezután aszfaltrajzversenyre került sor.

Minden gyerek és minden fellépő ajándékban részesült. Mester András és Szatmári Viola, a művelődési ház vezetője oklevéllel köszönték meg a támogatók és a kulturális programokat szervezők munkáját. A táncosok ruháinak elkészítésén sokat fáradozott Taraczközi Magdolnát is dicsérő oklevéllel jutalmazták.

Az eseményen jelen volt a rendezvényt többek között támogató KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöke, Sin József is.

F.Zs.