Ádáz csata a második helyért

Labdarúgás

2012. június 1., 10:00 , 594. szám

Az országos labdarúgó-bajnokság második osztályában az utolsó forduló előtt a tetőfokra hágnak az izgalmak. A Hoverla-Zakarpattya mögötti második, feljutást jelentő hely megszerzésében most a Szevasztopol került lépéselőnybe a Metalurg Zaporizzsjával szemben.

A két csapat csúcsrangadóját Szevasztopolban a hazaiak nyerték 2-1-re, bár a találkozó vége eléggé botrányosra sikeredett. 1-1-nél ugyanis a szevasztopoliak csatára, Szerhij Kuznyecov egy beívelés után kézzel ért a labdához, ami a hálóban kötött ki. A nyilvánvaló szabálytalanságot Viktor Svecov FIFA-játékvezetőn kívül mindenki látta, ám a bíró hajthatatlan maradt és megadta a találatot.

A hét közben sorra kerülő utolsó fordulóban a 2. helyért vívott harcban előnybe került Szevasztopol a Csernovci Bukovinához látogat és győzelem esetén feljutó helyen végez majd. Az esethez kapcsolódó pikáns hír szerint Igor Kolomojszkij, a Dnyipro milliomos üzletember-tulajdonosa 1 millió eurót (!) ajánlott fel a Bukovinának, amennyiben nem szenvednek vereséget a zárónapon…

Hogy azért a listavezető ungváriakról is szót ejtsünk, Olekszandr Szevidov csapata a 33. fordulóban gól nélküli döntetlenre végzett az Arszenal Bila Cerkva vendégeként és 81 ponttal vezeti a tabellát a 75 pontos Szevasztopol és 73 ponttal harmadik Metalurg Zaporizzsja előtt. Az utolsó játéknapon a Hoverla a Krimteplicját látja vendégül.

Nagy csata folyik a gólkirályi címért is, amelyben az eddig vezető Olekszandr Koszirint a Metalurg ellen szerzett két találatával utolérte Szerhij Kuznyecov. Most az ungváriak gólvágójának és a szédületes tavaszt produkáló (12 meccsen 16 gól!) Kuznyecovnak is egyformán 16 találata van.

(tamási)